Ursprungligen hade han inte ens ett officiellt namn, den gråhårige protagonisten i Persona 4. Han var den arketypiske shonen-hjälten; tystlåten, händig med ett svärd och en brudmagnet utan dess like. Men sakta men säkert växte han som karaktär, genom sina vänner och sina äventyr. Persona 4 exploderade i popularitet och fick en anime, en remake, tonvis med merchandise, ett par fightingspel, ett dansspel och den tyste hjälten fick namnet Yu Narukami eftersom det är väldigt knepigt att fortsätta kalla någon Hero. Och när det väl slutade, när jag hade spelat klart Persona 4: Golden, var jag nästan lika förtvivlad över att få säga upp bekantskapen med honom som hans vänner på tågplattformen.
Egentligen har han en väldigt enkel design. Vi snackar skoluniform med uppknäppt skjorta och sjaskig frisyr, men tack vare Shigenori Soejimas magiska penna har han något alldeles extra. Särskilt när han tar på sig glasögonen i skuggornas värld – precis som sina kompanjoner blir han ännu coolare per definition. Och Max Factory har som vanligt fångat minsta lilla detalj, från skolemblemet på kragen till texturen på jackans foder. Yu är också extremt poserbar och även om det är massvis med minimala bitar känns han inte särskilt bräcklig.
Som vanligt finns det gott om tillbehör, en del mer användbara än andra. Mest specialiserat någonsin är kanske ett ansikte för att göra honom medvetslös när Aigis slår ner honom i en suplex – komplett med extra ihopflätade händer åt Aigis! Men även mer praktiska prylar följer med för att ge Yu någon av hans typiskt eleganta poser. Allra mest gillar jag handen för att hålla glasögonen, som både finns som separata och en del av hans lugg. Han har också ett extra ansikte och sammanlagt åtta olika händer att välja på, och förstås ett Figma-ställ för att möjliggöra mer komplexa poser.
Jag satsade stenhårt på att få ihop Yu och Yukiko, som var det perfekta paret. Inte bara för att jag var mest förtjust i Yukiko, men Naoto och Kanji är förstås menade för varandra och Yosuke är till för att bli hunsad av Chie. Därför kunde jag förstås inte låta bli att sammanföra de båda på prylhyllan på tv:n. För 5000 yen är Yu Narukami lite dyrare än andra Figma-figurer jag har köpt, men värd vartenda öre inklusive importkostnaderna. Yu är banne mig en stilig jäkel.